Hunder bestemt til å bli slaktet for mat reddet av dyrehjelpsarbeidere

Dyrehjelpearbeidere har reddet 90 hunder fra en hundekjøttgård der de var bestemt til å bli slaktet og omgjort til suppe. Humane Society International (HSI) overtalte gårdseieren til å gi opp sin virksomhet i Sør-Korea med verdens øyne på Pyeongchang som det vertskap for vinter-OL.

Hundene ville ha blitt electrocuted før de havnet i nudelsupper og buljonger der de ville ha blitt spist på restauranter nær den olympiske landsbyen. Sørkoreanske tror at hundesuppesuppe er en sunn og næringsrik mat og annonseres som boshintang (helseforsterkende suppe), yeongyangtang (næringssuppe) eller sacheoltang (hele året rundt suppe). Det er den 11. hunden kjøttbondearbeidere ved HSI har stengt ned, og bringer det totale antall dyr som er lagret til 1300. Mer enn 2,5 millioner hunder er avlet for mat i Sør-Korea.

 

Reddede dyr sendes til Amerika, Canada eller Storbritannia, men mer enn 2,5 millioner hunder er avlet for mat i Sør-Korea, og aktivister vil se en slutt på handelen. Ifølge HSI-hundene lever elendige og usikre liv i bur, lider underernæring og blir utsatt for daglig grusomhet.

I et forsøk på å stoppe øvelsen hjelper velgørenhetsdirektørene å starte nye karrierer i andre bransjer, og sier at forbruket av hundekjøtt er synkende spesielt blant yngre generasjoner. Velgørenheten sier at å spise hundekjøtt er en relativt marginal tradisjon, og mange bønder er interessert i å flytte inn i nye karrierer. Nylig forbød regjeringen restauranter i Pyeongchang fra å selge hundekjøtt, men bare to restauranter fulgte ordren over frykt for salgsslipp.

Credit: Humane Society International